Izdelek je dodan v košarico. Poglej in zaključi naročilo! Razprodano

Spodnje perilo v času nosečnosti in dojenja

Ko zanosiš, se tvoje telo podredi potrebam razvijajočega se otroka. Že v prvem trimesečju, ko se začno tvoriti hormoni, se telo začne počasi spreminjati, zato lahko trenutna oblačila in perilo tiščijo. Takrat je zelo priporočljivo, da kot bodoča mamica začneš razmišljati kakšna nosečniška oblačila boš kupila.

Oblačila za nosečnice morajo vsekakor vsebovati udobno, elastično in mehko spodnje perilo za nosečnice, posebej skrbno pa moraš izbrati nedrček in spodnje hlačke.

 

nosečniško perilo za nosečnice

 

Ko začnejo hormoni pripravljati telo nosečnice za razvoj otroka, se spremembe najprej pokažejo na prsih, ki se povečajo in zaradi razvoja mlečnih vodov postanejo občutljive.

Maternica začne rasti in mišice v njeni steni se odebelijo, vendar nosečnost v prvih tednih še ni vidna, saj povečana maternica ostaja skrita v medenici vse do tretjega meseca nosečnosti.

Kljub temu, da nosečnost na zunaj še ni vidna, se bodoče mamice pogosto počutijo napihnjene in običajno že v prvih tednih nosečnosti zamenjajo navadno spodnje perilo za nosečniško.

 

Spodnje perilo v nosečnosti – že v prvem trimesečju zamenjaj nedrček

Spodnje perilo za nosečnice prav tako sledi modnim trendom, zato lahko izbiraš ne samo kvalitetno spodnje perilo, pač pa se lahko odločiš tudi za udobno in zelo prilegajoče se spodnje perilo.

Pomembno je samo to, da se v perilu počutiš udobno in te ne tišči, ter da je nedrček primerne velikosti, da ustrezno podpre prsi.

 

 

Brezšivni basic nedrček za nosečnost in dojenje

V prvem tromesečju nosečnosti se tvorjenje hormonov zelo poveča in hormonske spremembe lahko imajo tudi določene stranske učinke. Hormon estrogen povzroči povečanje prsnih bradavic in spodbuja razvoj mlečnih žlez, zato prsi postanejo občutljive in se povečajo.

Sedaj je tudi pravi čas za nakup nosečniškega modrca, ki ga boš lahko nosila celo nosečnost. Seveda pa moraš pri izbiri modrca misliti že na čas po porodu, saj bodo tvoje prsi povečane še ves čas dojenja.

 

nedrček za nosečnost in dojenje

 

Zato je dobra izbira brezšivni basic nedrček za nosečnost in dojenje, ki je prijetno mehek in raztegljiv. Odpenjanje nedrčka je praktično in enostavno enoročno, kar je zelo pomembno pri prvih poskusih dojenja, ko je mlada mamica še malce nespretna.

Basic nedrček za nosečnost in dojenje je raztegljiv in se celo nosečnost prilagaja rastočim prsim, ker je brez šivov in žične opore, je tudi mehak in udoben.

Naramnice so široke in prilagodljive ter preprečujejo zarezovanje v rame, za povečanje obsega pa je priložen hrbtni podaljšek. Zapenja se z nežnim in raztegljivim širokim pasom, ki ima trojno zapiranje.

Brezšivni nedrček je velikega pomena tudi pri dojenju, saj lahko premajhen nedrček, ali nedrček, ki ne nudi zadostne opore prsim, mladi mamici celo škoduje.

Če mamico, ki doji, nedrc ves čas stiska in tišči, to pomeni, da tudi pritiska na mlečne žleze, kar lahko povzroči vnetje in ustavi tvorbo mleka. Če pa modrc ne zadostno podpira prsi, se lahko pojavijo strije ali pa se prsi povesijo.

 

Spodnje perilo za nosečnice – nosečniške spodnje hlačke

Spodnjice za nosečnice naj bodo vedno udobne, najbolje da so iz zračnega, mehkega in elastičnega bombaža.

Med nosečnostjo se izogibaj spodnjemu perilu s tesnim pasom in elastiko v hlačnicah, ki te lahko neprijetno tiščijo.

Najboljša izbira med nosečnostjo so nizke mini hlačke, ki so spredaj zelo nizke, zadaj pa normalno visoke in se prilegajo pod povečani trebušček. Udobna izbira so tudi posebne nosečniške hlačke za nosečnice, ki pokrijejo cel trebuh.

 

Nizke nosečniške hlačke

Nizke nosečniške hlačke so spredaj nizko odrezane, zadnja stran je normalno visoka, narejene so iz mehkega bombaža, 3% pa je elastana, zato so hlačke mehke in raztegljive.

 

nizke nosečniške hlačke

 

Nizke nosečniške hlačke lahko nosiš vso nosečnost in ves čas dojenja, vse dokler se ne počutiš spet dobro v navadnem perilu.

Po porodu je trebušček še nekaj časa občutljiv, zato se mamicam odsvetuje nošenje tesnega perila, ali perila iz materialov, ki ne dihajo. Nizke nosečniške hlačke so narejene v Sloveniji in tudi po večkratnem pranju ne spremenijo oblike.

 

Visoke nosečniške hlačke, ki pokrijejo cel trebušček

Spodnje perilo za nosečnice je zelo pomemben kos garderobe v nosečnosti, saj je izrednega pomena, da se ženska počuti udobno.

Spodnje perilo brez šivov je dobra izbira, saj šivi lahko tiščijo in režejo na neprijetnih mestih, pogosto pa lahko celo ovirajo prekrvavitev.

Poleg nizkih hlačk za nosečnice, se lahko odločiš tudi za visoke hlačke za nosečnice, ki pokrijejo cel trebušček.

 

spodnje perilo za nosečnice

 

Hlačke so narejene iz udobnega in mehkega bombaža, zadnji del je malce višji, sprednji del hlačk pa je visoko krojen in se širi, ko se trebušček veča.

 

Nosečniške podporne spodnje hlačke

V začetku nosečnosti  bodoče mamice izbrajo nizke nosečniške hlačke, a bolj ko trebušček raste, težji postaja. V tem primeru priporočamo nosečniške podporne spodnje hlačke, ki imajo rahlo podporo pod trebuhom in spodnjem delu hrbta, kar močno razbremeni pritisk na trebuh in hrbet.

 

nosečniške podporne spodnje hlačke

 

Hlačke imajo raztegljive odprtine za noge, zato je razbremenjena tudi prekrvavitev nog in tako manj zatekajo. Znotraj je bombažna podlaga, ki še poveča udobnost. Tudi dizajnersko so zelo skrbno oblikovane, saj vedno ostanejo na mestu, so popolnoma raztegljive in se jih pod oblačili ne opazi.

Carriwell spodnje perilo za nosečnice je namenjeno predvsem za udobje nosečnic, zato so podporne hlačke narejene iz mehke in zračne tkanine, ki ne draži kože. Poleg udobja, pa podporne hlačke tudi krepijo trebušne mišice, kar je zelo pomembno po porodu, ko so pogosto ohlapne in brez moči. Med nošenjem se telesna teža pravilno porazdeli, s tem ohraniš pravilno držo in si manj utrujena.

 

Nosečniška spodnja majica

Majice za nosečnice morajo biti dovolj dolge, da pokrijejo trebušček, posebej pa je pomembno, da so izdelane iz raztegljivega in mehkega materiala.

 

majice za nosečnice

 

Nosečniška spodnja majica Popek je narejena iz 92% tankega in gladkega bombaža in 8% elastana, kroj je prilagojen rastočemu trebuščku, ki nudi udobje in dobro počutje skozi celo nosečnost.

Majica ima nekoliko večji izrez in tanke naramnice, tako da jo lahko kombiniraš tudi z majicami z večjim izrezom ali raznimi tunikami ali nosečniškimi oblekami.

 

 

Nosečniške hlačne nogavice

Med spodnje perilo za nosečnice spadajo tudi nosečniške hlačne nogavice. Nogavice te bodo spremljale skozi celo nosečnost, saj so mehke in raztegljive, kroj pa je prilagojen tako, da je višji in širši v predelu trebuščka, ki je najbolj občutljiv.

 

nosečniške hlačne nogavice

 

Na voljo so v debelini 20 den (za pod krilo, hlače ali na poroko) in 70 den (v katerih ti bo na mrazu toplo). 

Kvalitetne nosečniške hlačne nogavice so še posebej pomembne za nosečnice, ki še vedno opravljajo svoje delo in so veliko na nogah. Tako imenovane kompresijske nogavice, ki nekoliko stisnejo noge in s tem preprečujejo in zmanjšujejo utrujenost nog, otekanje gležnjev in nastajanje krčnih žil. 

 

Zamenjaj svoje spodnje perilo za nosečniško perilo in takoj začuti pravo oljašanje. Ne bo ti žal!

 

Več objav

0 komentarjev

Napiši odgovor

Pred objavo vse komentarje pregledamo

Išči