Izdelek je dodan v košarico. Poglej in zaključi naročilo! Razprodano

Najboljše kopalke za nosečnice

Ali si kot nosečnica lahko lepa tudi v kopalkah? Seveda!

Kopalke za nosečnice so prav tako obvezen del nosečniške garderobe in ženskam se zaradi nosečnosti ni potrebno izogibati bazenov, morja ali počitnic v toplicah.

najboljse-kopalke-za-nosecnice

Odločitev, da bomo imeli otroka, je prav gotovo ena izmed večjih odločitev v življenju in ženske se v času nosečnosti srečajo z mnogimi spremembami. Največja sprememba se seveda zgodi s telesom, pogosto pa ženske v nosečnosti doživljajo tudi velike čustvene pretrese.

V zadnjem času se je garderoba nosečnic precej spremenila, vse pogosteje videvamo blesteče zvezdnice v visoki nosečnosti, ki so tudi to obdobje spremenile v modni krik. V prelepih oblekah žarijo v javnosti, prav tako se ne odrečejo počitnicam, kjer se pokažejo v udobnih in modnih kopalkah. Zato je bilo za pričakovati, da bodo tudi kopalke za nosečnice, sledile modnim trendom.

Ko se odločate za nakup nosečniških kopalk, lahko izbirate med različnimi modeli.

Najpogosteje se ženske odločajo za tankini kopalke za nosečnice ali za dvodelne in enodelne kopalke za nosečnice. Predvsem je pomembno to, da nosečniške kopalke rastejo z vami in z vašim trebuščkom, da so udobne in seveda modne.

 

Enodelne kopalke za nosečnice

Pomembno je, da je ženska tudi v času pričakovanja aktivna in se veliko giba. Plavanje je najvarnejša in najučinkovitejša oblika telovadbe za nosečnice. Za obisk bazena ali za razvajanje v morju, pa nosečka potrebuje udobne kopalke, ki so krojene tako, da dobro podpirajo dojke in imajo dovolj prostora za trebušček.

najboljse-kopalke-za-nosecnice

Primerna izbira so prav gotovo enodelne kopalke. Narejene so iz elastičnega materiala, zato se boste v njih sproščeno gibale, trebušček pa bo tudi zaščiten pred sončnimi žarki. Kot bodoče mamice, morajo ženske skrbno paziti na svoje dojke. Ženske prsi ne vsebujejo svojega lastnega mišičnega tkiva, pač pa so podprte samo z mišicami prsnega koša, zato je izjemno pomembno, da so tudi nosečniške kopalke oblikovane tako, da dojke ustrezno podpirajo. Enodelne kopalke za nosečnice imajo zgornji del ojačan z dodatno tkanino, pod prsmi pa je elastika za boljšo oporo. Kopalke so razširjene oziroma posebno krojene čez cel trebuh, zato jih lahko nosite celo nosečnost. Kopalke so na voljo v večih velikostih, izbirate pa lahko med različnimi barvami in kroji. Vsi modeli enodelnih kopalk so narejeni iz mehkih materialov in krojeni tako, da je ves čas dovolj prostora za rastoči trebušček.


Dvodelne tankini kopalke za nosečnice

Poleg enodelnih kopalk so med nosečnicami zelo priljubljene tudi dvodelne tankini kopalke. Skrb za telo je v nosečnosti še posebej velikega pomena, zato mora imeti nosečnica vedno še dodatne kopalke, da vedno menjava mokre kopalke s suhimi. Dvodelne tankini kopalke za nosečnice so oblikovane iz mehke tkanine Lycre, ki se hitro suši in se odlično prilega skozi celo nosečnost. Na voljo je več modelov tankini kopalk, vse pa so oblikovane tako, da ima top v košaricah dvojno tkanino, kar je ključnega pomena, da so prsi primerno podprte.

Zgornji del tankini kopalk je podaljšan in daje izgled krilca ali tunike, ki pokrije nežen in občutljiv trebušček. V času nosečnosti se morajo bodoče mamice izogibati premočnega sonca, posebej na trebuhu je koža tanka in občutljiva. Zgornji del kopalk je lahko oprijet ali ohlapen, odvisno kaj vam je všeč. Prednost je vsekakor to, da lahko top dvignete in v večernem soncu trebušček pokažete soncu. Na trebuščku imajo lahko kopalke na obeh straneh vrvice, s katerimi lahko top prilagodite, tako da je nabran tako, da se lepo prilega. Naramnice se lahko zavezujejo v zatilju ali so zapete kot naramnice in se lahko poljubno prilagajajo.

nosecniske-tankini-kopalke

Spodnji del kopalk je spredaj globoko spodrezan in s tem omogoča, da so hlačke udobne in v predelu trebuščka ne tiščijo, zadnji del pa je dovolj visok.

Dvodelne tankini kopalke za nosečnice so na voljo v večih velikostih, nekatere tudi s košaricami po velikostih, kroji in barve pa ves čas sledijo modnim smernicam. Narejene so iz materialov, ki so mehki in skrbno krojeni, tako, da ima trebušček skozi vse mesece nosečnosti dovolj prostora. Mogoče se boste odločile za enobarvne kopalke za nosečnice, ali pa boste sledile modnim trendom, ki so predstavljeni v cvetličnem ali mornarskem vzorcu. Izbirate lahko tudi med modeli, ki  imajo "V" izrez, okrogli izrez, so rezani pod prsmi, nabrani v stranskem šivu, se zavezujejo v vratnem delu ali pa se odločite za klasične naramnice. Lahko se odločite tudi za kopalke, ki imajo zadaj snemljive naramnice in jih lahko na zatilju prekrižate.

 

Kopalke za nosečnice - posebno skrb namenite nedrčku

Ko izbirate kopalke, ki jih boste nosile skozi obdobje nosečnosti, posebno pozornost namenite zgornjemu delu. Če prsi v nosečnosti niso primerno podprte, se lahko pojavijo strije, prsi pa se povesijo. Pogosto so prsi nosečnice ob koncu devetega meseca večje za dve številki košarice, poveča pa se tudi obseg nedrčka, ker se rebra s širjenjem prilagajajo otroku, ki raste. Po porodu, ali po zaključenem dojenju, se bodo prsi sicer zmanjšale, a velikost in oblika verjetno ne bo več takšna, kot pred nosečnostjo.

Zato je zelo pomembno, da ženske vse čas nosečnosti prsi primerno negujejo. Potrebno je zamenjati vse nedrčke, ki ne dajejo zadostne opore ali dojke stiskajo. Prav tako je potrebno zamenjati nedrčke, v katerih se ne počutite dobro in vas utesnjujejo. To velja tudi za nosečniške kopalke, v katerih boste sicer preživele nekaj manj časa, a je prav tako pomembno, da imajo košarico nedrčka pravilno krojeno. Pri izbiri kopalk bodite pozorne tudi na to, da imajo široke in prilagodljive naramnice, material kopalk naj bo izdelan in materiala, ki omogoča, da koža diha. Zapenjanje naj bo prilagodljivo, tako da bodo kopalke rasle z vami celo nosečnost.

 

Koristi plavanja med nosečnostjo

Pogosto so bodoče mamice v dvomih, koliko naj bodo fizično dejavne v nosečnosti. Vsekakor se mora vsaka nosečnica lotiti nezahtevne oblike rednega razgibavanja. Če se običajno ne gibljete veliko, je med nosečnostjo priporočljivo plavanje. Najboljše je plavanje v morju, saj ste lahko v bazenu izpostavljene možnostim raznih okužb. Če vaša nosečnost poteka brez težav, lahko plavate vse do konca nosečnosti.

Plavanje bo koristilo vašim sklepom, okrepile boste mišični tonus in izboljšale splošno kondicijo. Plavanje je primerno zlasti v pozni nosečnosti, ker se boste v vodi počutile lažje, voda pa vas bo tudi ohladila. Kadar pri plavanju prsno začutite bolečine v vezeh medenice, zaplavajte hrbtno in bolečina se bo takoj sprostila. Za plavanje tudi ne potrebujete kakšne posebne športne opreme, vsekakor pa veliko skrb namenite primernim kopalkam. Kopalke za nosečnice naj bodo primerno krojene, tako da bodo podpirale prsi in zaščitile trebuh.

Več objav

0 komentarjev

Napiši odgovor

Pred objavo vse komentarje pregledamo

Išči