Izdelek je dodan v košarico. Poglej in zaključi naročilo! Razprodano

Nedrčki za dojenje in nosečnost – kdaj in zakaj jih sploh kupiti?

nedrcek-za-dojenje-brezsivni-anita-popek

Nedrčki za dojenje in nosečnost so eden najbolj priporočljivih izdelkov za nosečnice in doječe mamice.

Običajno se za nakup odločijo že v drugem mesecu nosečnosti, saj se takrat že razvijajo mlečne žleze, ki pripravljajo prsi za dojenje.

Izbira primernega nedrčka je zelo pomembna, zato se dobro pozanimaj kdaj, kje in zakaj kupiti nedrček za nosečnost in dojenje.

 

Kdaj kupiti nedrček za nosečnost in dojenje?

Dojke se začnejo povečevati takoj na začetku nosečnosti in nedrček, ki si ga nosila običajno začne tiščati in stiskati prsi. Ko se začne telo pripravljati na prihod otroka, se začnejo mnoge spremembe.

Dojke postanejo težke in občutljive, zato se mamice za nakup nedrčka za nosečnost in dojenje odločajo že v drugem mesecu nosečnosti.

Povečana teža dojk lahko spremeni kasnejši izgled prsi, zato je izrednega pomena, kako skrbeti za dojke v času cele nosečnosti in v času dojenja.

Zakaj dojke postanejo v začetku nosečnosti velike in boleče? Predvsem zaradi tega, ker hormoni estrogen, progesteron, humani placentarni laktogen, oksitocin in prolaktin, pripravljajo tvoje telo - telo matere na to, da boš lahko otroka dojila.

Običajno dojke niso vso nosečnost tako zelo občutljive, vsekakor pa je nujno potrebno, da kot nosečnica nosiš dober modrček, ki ustrezno podpira dojke.

 

Zakaj kupiti dober nedrček za dojenje?

Zakaj je tako zelo pomembno, da kupiš resnično dober nedrček za nosečnosti in dojenje?

Spremembe na dojkah, v času nosečnosti in dojenja, lahko vplivajo na kasnejši izgled prsi.

Kožo in mišice, ki podpirajo dojke, je potrebno primerno podpreti, da se ne preveč raztegnejo. Nosečnice, ki imate že običajno večje prsi, lahko nedrček po potrebi nosite tudi ponoči, zato je še toliko večjega pomena, da je nedrček udoben in ne tišči.

Za primerno podprte dojke, lahko kot bodoča mamica izbiraš med mnogimi kroji, najpogosteje pa se mamice odločajo za podložen nedrček za dojenje in brezšivni nedrček za dojenje. Ženske, ki imate večje prsi, pa se lahko odločite tudi za nedrček za dojenje v večjih številkah, ki so brezšivni in podloženi hkrati.

 

Nasvet za nego prsi

Poleg primernega nedrčka, moraš dojke v času nosečnosti tudi primerno negovati.

Izogibaj se vročim kopelim, ki mehčajo kožo, raje jih tuširaj z mlačno vodo. Po kopeli prsi nežno obriši in jih namaži s kremo, ki ohranja kožo prožno.

Vaja za dojke

Dvigni komolce v višino ramen in  dlani z vso močjo pritisnite eno proti drugi. Štej do deset, spusti pritisk in spusti komolce ne da bi razklenila roke. Vajo večkrat ponovi.

Pri drugi vaji razširi roki v višini ramen in jih potegni čim bolj nazaj. Nato jih spusti k telesu in vajo večkrat ponovi.

Na koncu roke iztegni vodoravno in kroži v velikih krogih.

 

Kje kupiti nedrček za dojenje?

Nedrček za dojenje in nosečnost lahko poiščeš tudi v naši spletni trgovini www.popek.si.

V naši ponudbi lahko izbiraš med nemško blagovno znamko Anita Maternity, ki nudijo resnično udobnost brezšivnih nedrčkov ter vrhunsko kvaliteto.

Z veseljem ti bomo svetovale po telefonu ali preko meila.

 

 

Nedrček za dojenje in nosečnost brezšivni Basic

Brezšivni nedrček za dojenje je nedrček priznane znamke Carriwel, narejen je iz mehkih, zračnih elastičnih materialov. Bodoče mamice se za ta čudovit nedrček odločajo že kmalu na začetku nosečnosti. Nosiš ga lahko že od drugega meseca nosečnosti in tudi v času dojenja.

Brezšivni nedrček Basic je elastičen in mehak, zaradi svoje izredne udobnosti, ga lahko nosiš cel dan in tudi v času nočnega dojenja.

Njegove prednosti so izredna elastičnost in široke naramnice, ker je brez šivov, tudi nič ne tišči in se ves čas prilagaja rasti prsi.

Široke naramnice so prilagodljive in preprečujejo zarezovanje v rame. Trak je nežen, raztegljiv in ima trojno zapiranje. Priložen je tudi hrbtni podaljšek, s katerim si lahko po potrebi še dodatno povečaš obseg nedrčka.

nedrček za dojenje in nosečnost brezšivni Basic

Brezšivni nedrček za dojenje Basic je primeren tudi za čas, ki ga boš preživela v porodnišnici, ko boš svojega novorojenčka navajala na dojenje.

Nedrček je oblikovan tako, da lahko enoročno dostopaš do prsi in s tem omogočiš, da z drugo roko držiš otroka.

Po prihodu iz porodnišnice je priporočljivo, da imaš vsaj dva nedrčka. Ko boste enega dala v pranje, imaš vedno pri roki drugega čistega, saj je v času dojenja higiena izrednega pomena.

 

Kako izbrati pravilno velikost nedrčka?

Pri nakupu nosečniškega nedrca, je izjemno pomembno, da izbereš pravilno velikost.

Nedrček te ne sme tiščati ali vezati in se mora lepo prilagajati dojkam. Prav tako mora biti dovolj raztegljiv in mora nuditi oporo dojkam skozi celo nosečnost in dojenje.

Prav tako košarica ne sme biti preveč ohlapna ali celo prevelika, bolje je, da je raztegljiva, da se resnično ves čas prilagaja dojkam.

Za izbiro pravilne številke nedrčka, izmerimo prsni in podprsni obseg.Za merjenje uporabi mehak šiviljski meter, ki ga pri merjenju prsnega obsega plosko položiš čez hrbet. Povleci ga pod pazduhami čez bradavice in do vdolbine med prsmi.

Podprsni obseg izmeriš čez hrbet, čez sponke modrca in spredaj, tik pod prsmi.

 

Kaj se dogaja z dojkami v nosečnosti?

 

Že v prvih dveh mesecih nosečnosti, postanejo dojke občutljive, napete in vidno večje.

To se dogaja zaradi povečanega dotekanja krvi v tkivo dojk in razvoja novih mlečnih vodov. Pokažejo se modre žile, temni krog okoli bradavic se običajno poveča in potemni. Prav tako se povečajo izboklinice okoli bradavice, iz njih polzi tekočina, ki vlaži bradavici.  

Iz dojk občasno pronica tudi bistra tekočina, ki se imenuje kolustrum, ki je prva oblika mleka.

Zaradi vseh teh sprememb, je nujno potrebno, da nosečnica nosi kvaliteten in udoben nedrček.

  

Nedrček za dojenje in nosečnost brezšivni podložen

Nosečnice zelo rade posegajo tudi po nedrčku, ki je podložen. Tudi ta nedrček je brezšiven in narejen iz mehkega, zračnega in elastičnega materiala, zraven pa sta priloženi odstranljivi penasti blazinici v vsaki košarici. Blazinici ohranjata lepo obliko prsi, nudita še boljšo oporo, prikrijejo bradavici in blazinice za mleko.

 

Podložen nedrček za dojenje in nosečnost je uporaben skozi celo nosečnost in tudi ves čas dojenja. Mlade mamice ga lahko nosite že od drugega meseca nosečnosti, ves čas se boste v njem počutile udobno.

 

Nedrčki za dojenje Anita Maternity

Anita je družinsko podjetje in priznana nemška blagovna znamka, katera razvija spodnje perilo in kopalke. Njihovo vodilo in ključne značilnosti so odlično prileganje, brezkompromisno udobje in visoka kakovost - že več kot 125 let. Specializirani so tudi za nosečniško perilo in kopalke. Imajo velik razpon velikosti od obsegov od 70-110 in košarice od B-I.

Imajo veliko mrežo, saj svoje izdelke prodajajo po celem svetu.

 

Nedrček za dojenje z mehkimi košaricami in s kostjo

Nedrček za dojenje z mehkimi košaricami je izjemno udoben in praktičen. Košarice so mehke, brezšivne in predhodno oblikovane. Imajo sponko za lažje odpiranje in zapiranje z eno roko, kar je izredno pomembno, da lahko v drugi roki podpiraš dojenčka.

Kost v košaricah nedrčka za dojenje je posebno oblikovana, kar še poveča udobje.

 

Naramnice so pri številkah od 90B širše, ves nedrček pa je narejen iz visoko kakovostnih mikrovlaken, zato je izjemno prožen, gladek in mehek.

Zadnji del nedrčka za dojenje z mehkimi košarami in kostjo, je raztegljiv, mehak in gladek. Sponka na nedrčku ima tri zaponke za prilagoditev širine.

 

Nedrček za dojenje in nosečnost z oblikovanimi košaricami in kostjo

Priznana znamka Anita Maternity, predstavlja tudi izjemen nedrček za dojenje, ki ima oblikovane košarice s kostjo. Košarice so oblikovane iz posebne dvojne tkanine in je idealen za pod tanke majice ali tunike, saj prikrije bradavice ali prsne blazinice. Mamice mu pravijo tudi nedrček za poletje.

 nedrček za dojenje in nosečnost z oblikovanimi košaricami in kostjo

 

Nedrček je podložen z mehko in upogljivo kostjo, ki mladih mamic ne ovira pri gibanju, obenem pa nudi še dodatno oporo za občutljive in boleče dojke.

Naramnice so pri večjih številkah širše, zadnji del nedrčka je izjemno elastičen in ima sponko s štirimi možnostmi prilagajanja širine.

 

Nedrček za dojenje in nosečnost s penastimi košaricami

Nedrček za dojenje s penastimi košaricami, je izjemno priljubljen med nosečnicami. Ima mehke in penaste košarice, ki se čudovito prilegajo občutljivim dojkam in skrijejo blazinice za dojenje.

 

Notranja stran košaric je narejena iz bombaža, zunanji del pa iz mehke raztegljive tkanine, ki jo poznamo pod imenom mikrofibra.

Košarici imata široko odprtino za dojenje, ki dojki objame na obeh straneh. Na notranji strani imajo dodatno stransko podporo dojk, vse do naramnic. Košarica se med dojenjem spodvije na pol in s tem prsim nudi še dodatno oporo.

Spodnji, stranski del in naramnice, so izjemno prožne, narejene iz 40% poliamida, 30% bombaža, 15% elastana in 15% poliuretana.

Naramnice so prav tako penaste in udobne, pri večjih številkah so širše, da razbremenijo ramena. Zadnji del nedrčka za dojenje je elastičen in ima sponko, ki se lahko prilagaja na štiri širine.

 

 

Poglej si nedrčke bolj podrobno in izberi svojega

 

Več objav

0 komentarjev

Napiši odgovor

Pred objavo vse komentarje pregledamo

Išči