Izdelek je dodan v košarico. Poglej in zaključi naročilo! Razprodano

Spanje v nosečnosti

V čem naj spi nosečnica, da ji bo bolj udobno in da ne bo imela težav s spancem in dojenjem? 

spanje-v-nosecnosti-popek

Bolj ko se bliža rok poroda, bolj neudoben postane spanec. Slab spanec v nosečnosti je zelo pogosta težava, s katero se soočajo mnoge nosečnice, če ne skoraj vse. Najpogosteje se takšne težave pojavijo v pozni nosečnosti, ko je trebuh vse večji in večji. Vendar pa marsikatera nosečnica že veliko prej ugotovi, kako neprijetno je, če te celo noč tišči elastika na hlačah pižame, ki postaja vedno bolj neudobna ...Tiščanje se namreč lahko pojavi, ko trebušček sploh še ni viden, torej že v prvih mesecih.


Kako si pomagati pri težavah s spancem in kako poskrbeti za to, da bo spanje tudi v nosečnosti čim bolj prijetno?

 

Spalna srajca ali pižama za nosečnost in dojenje

Marsikatera nosečnica se sprva odloči, da bo pižamo zamenjala s spalno srajco, saj se tako najlažje izogne tiščanju okrog pasu. To je še posebej primerno v vročih poletnih dneh, sploh če izberemo spalno srajco s kratkimi rokavi.
Pozimi pa je bolj ustrezna izbira komplet hlač in majice za spanje, s tem, da je najbolje izbrati pižamo, ki je prilagojena nosečnici in njenemu zaobljenemu telesu. Takšna pižama ima namreč brezšiven pas, zaradi katerega je veliko bolj udobna in prav nič ne tišči, ne glede na to, kako velik je že trebušček. Običajne hlače imajo namreč elastiko in šive prav na predelu trebuha, kar je tudi glavni razlog tiščanja, nosečniška oblačila pa so oblikovana tako, da na tem predelu ni ničesar, kar bi vas tiščalo.

pizama-za-nosecnost-in-dojenje-poleti-popek

Za spanje nosečnice poleti se najbolje obnese tanka pižama s kratkimi rokavi in kratkimi hlačami, ki jo lahko nadomestimo tudi s spalno srajco. Najbolj udobna je tista, ki je prilagojena posebej za nosečnice, saj se lepo prilega telesu ter prilagaja velikosti in obliki trebuha.

spalna-srajca-za-dojenje-kratek-rokav-popek

Hkrati pa lahko spalno srajco za nosečnice kasneje uporabimo tudi za enostavno dojenje, saj je njen zgornji del krojen tako kot majice za dojenje. To pomeni, da se na prsnem delu pod plastjo tkanine skriva odprtina, ki omogoča lažje dojenje in pristavljanje dojenčka k prsim.

pizama-za-dojenje-popek

Enako priročno pa so oblikovani tudi zgornji deli nosečniških pižam, ki so prav tako prilagojeni tudi za dojenje.

 

Naravni materiali so najboljša izbira

Pomembno je, da so nosečniška oblačila za spanje prilagojena spremembam na telesu, da so dovolj velika in da ne tiščijo, hkrati pa morajo biti tudi zračna. Bombaž je zato najbolj primeren material, saj je naraven in diha, kar je vsekakor zelo pomembno. Nosečnicam je zaradi hormonskih sprememb namreč rado vroče, zato se bodo udobno počutile le, če bodo izbrale pižamo ali spalno srajco za nosečnice in dojenje iz naravnih materialov, kot je bombaž. Slednji je tudi zelo prijeten na otip oziroma prijazen do kože.
Da se bo takšna bombažna spalna srajca ali pižama za nosečnice in dojenje res dobro prilegala rastočemu trebuščku, pa poskrbi dodatek elastana, zaradi katerega takšno pižamo nosi od drugega meseca nosečnosti vse do poroda in še po njem. Material je namreč lepo raztegljiv, zaradi česar je tudi veliko bolj udoben.

 

V kakšnem položaju naj spi nosečnica?

Nosečnica se mora izogibati spanju na hrbtu, saj v tem položaju teža trebuha pritiska tako na otroka v njem kot na hrbet in križ, zato je takšno spanje še bolj neudobno.
Enako pa velja za spanje na trebuhu, ki za nosečnice prav tako ni ne udoben spalni položaj ne priporočljiv.
Najbolj priporočljivo je v nosečnosti spati na levem boku, saj je tak položaj za nosečnico idealen, čeprav se ji včasih ne zdi tako. Preležati celo noč v enakem položaju in to ponavljati dolge mesece noč za nočjo ni vedno najlažje, zato moramo načrtno poskrbeti za to, da si olajšamo spanec.

Za boljši spanec v nosečnosti največ lahko naredite sami. Pomemben je zdrav življenjski slog s čim več gibanja, na svežem zraku, ki je prilagojeno poteku nosečnosti, lahka hrana, ki ne obremeni preveč želodca, ter pozitivna naravnost so osnova dobrega počutja v nosečnosti, ki pripomorejo tudi k boljšemu spancu.

Poskrbeti je treba za kakovostno ležišče in si po potrebi trebuh podpreti še z dodatno blazino. Dolga in ozka blazina je priporočljiv pripomoček, ki vam bo kasneje prav prišel tudi pri dojenju. Enako pa velja tudi za pižamo ali spalno srajco.

za-spanje-pizama-popek

V času nosečnosti si ne kupujte večjih številk klasičnih pižam, ki bodo opletale okrog vašega telesa, ampak se raje odločite za specializirana nosečniška oblačila za spanje, ki so širša le na predelu prsi in trebuha.
V njih se boste gotovo počutile bolj udobno, uporabite pa jih lahko tudi v porodnišnici in doma po porodu, ko nas stara oblačila lahko še nekaj časa prav tako tiščijo, čeprav je trebušček že izginil. To velja še posebej za tiste ženske, ki so rodile s carskim rezom.

Hkrati pa lahko namensko oblikovano nosečniško pižamo ali spalno srajco uporabite tudi za lažje dojenje, kar pomeni, da jo boste uporabljali še dolgo po porodu!

pizame-za-nosecnost-in-dojenje-popek
Udobna pižama za nosečnost in dojenje poskrbi za boljši spanec in dobro počutje!

Več objav

0 komentarjev

Napiši odgovor

Pred objavo vse komentarje pregledamo

Išči