Izdelek je dodan v košarico. Poglej in zaključi naročilo! Razprodano

1001 vprašanje povezano z nosečniškimi oblačili

Vsaka nosečnica doživlja spremembe, ki se odražajo na telesu, počutju, delovanju hormonov...

nosecniska-oblacila

Mi ti lahko pomagamo z odgovori, ki rešujejo tvoje pomisleke glede nakupa nosečniških oblačil. 

V naši trgovini se je skozi 19 letno obdobje zvrstilo veliko nosečnic, katerim so se porajala vprašanja, strnjena v tem zapisu. Razdeljena so na sklope - splošno, nedrčki, spodnji deli, zgotrnji deli.

 

1. SPLOŠNO 

1. 1 Kdaj naj kupim svoje prvo nosečniško oblačilo? 

Ne upaš si kupiti nosečniško oblačilo že zelo zgodaj, ker ne veš kako se bo tvoje telo spremenilo v nosečnosti.

Ne skrbi! Vsa Popek nosečniška oblačila so dovolj raztegljiva in prilagodljiva telesu za vseh 9 mesecev.

Vsa nosečniška oblačila so krojena tako, da so v predelu prsi in trebuščka rahlo razširjena, kar pomeni, da jih lahko nosiš od začetka do konca nosečnosti. Nosečnica se ne spremeni čez ramena - tam je kroj nespremenjen, spremeni in spreminja se čez prsa in trebušček. Res je tudi, da se modni trendi spreminjajo ves čas  - tudi za nosečniška oblačila. Na pohodu so tudi že bolj ohlapne nosečniške tunike in obleke

nosecniska-oblacila

 

1.1 Kaj pa materiali?

Materiali so mehki in prožni - v veliki večini z elastanom. Tkanine so naravne in se lepo vzdružujejo, hitro posušijo in so izredno prijetne na koži.

 

1.2 Izbira prave velikosti...

Naša oblačila so narejena po zelo standardnem modelu velikosti, zato se naj te nikar ne skrbi. Spodaj napisani namigi ti bodo pomagali pri izbiri...

Najprej vprašanje: "V katerem mesecu nosečnosti si?" Si bolj na začetku ali nekje na sredi oz greš proti koncu. Zdaj že zelo dobor opaziš kako se spreminja tvoje telo - raste trebušček in obline. Odgovora na ti dve vprašanji naj bosta tvoje vodilo. Če so spremembe manjše izberi velikost ki jo nosiš, če so sprembne večje pa večjo številko. 

Zgornji deli oblačil so narejeni iz elastičnih in prožnih materialov, ki se lepo prilagodijo rasti tvojega trebuščka čez celo nosečnost, zato bo izbira številke, ki jo nosiš sedaj, sigurno prava. 

Spodnji deli oblačil so prav tako v prilagodljivi spremembam, v delu trebuščka elastični in prilagojeni obdobju brez tiščanja.   

 

1.3 Ali lahko zamenjam ali vrnem oblačilo, če mi ne ustreza? 

Seveda, brez skrbi! Predlagam, da si pogoje prebereš tukaj

 

1.4 Ali bo lahko oblačila nosila tudi po porodu?

Seveda! Velika prednost nosečniških oblačil je tudi v tem, da pridejo prav še dolgo po porodu. Trebušček noče takoj nazaj in še vedno so vam nekatera oblačila iz časov pred nosečnostjo premajna. Trajalo bo nekaj mesecev, da boste svoja prejšna oblačila z lahkoto oblekle - predvsem hlače, zato so nosečniška oblačila zagotovo primerna za daljše obdobe in ne samo za čas nosečnosti.

 

 

2. NEDRČKI

 

2.1 Kdaj rabim svoj prvi nedrček za nosečnost?

Takoj, ko se v starem nedrčku počutiš neprijetno, ker te tišči, veže, žuli - ti ne ogovarja več. Ponavadi se to zgodi že pri 7 tednih. Vsi naši nedrčki so raztegljivi, mehki in hkrati nudijo dovolj opore. 

Sodobni materjali in tehnologija dandanes omogočajo izredno elastične materiale ob enem pa tudi izredno dobro funkcionalnost - da nudujo dobro oporo in da se jih da nosit ves čas nosečnosti in tudi ves čas dojenja.

Že nekaj časa so pri nosečnicah zaželjeni nedrčki, ki se odpenjajo na vrhu košarice in so tako primerne za čas nosečnosti in čas dojenja. Brez skrbi rastejo s tabo (S-XXL).

Nedrčki, ki niso raztegljivi v obsegu in nimajo raztegljivih košaric se kupujejo en mesec pred porodom (ali celo 14 dni ali mesec po porodu). Mere obsega in prsnih košaric so zelo natančne in se gibljejo od 70B - do  110D, pri nekaterih modelih celo do košarice J.

Z veseljem ti bomo svetovali (v trgovini ali po telefonu), kaj je najbolje za tebe.

Izbiro modelov najdeš tukaj.

 

2.2 Kakšno velikost nedrčka (košarice) naj vzamem?

Nederček lahko kupiš na dva načina - spletna stran ali v naši fizični trgovini v Ljubljani. Prodajamo nedrčke znamk Carriwell in Anita, ki ju odlikujeta preprostost vzorcev in barv ter odlični materiali.

Pred nakupom preko spleta obvezno poglejte tabelo mer.

Brezšivni nedrčki - priporočeni že v času nosečnosti, saj se prilagaja rasti dojk

nosecniska-oblacila

Podloženi nedrčki - malo pred rojstvom, kupi številko večje, za čas dojenja

nosecniska-oblacila

Dobro je vedeti, da se prsa po porodu povečajo za številko ali dve, obseg pa se zmanjša za cca 5 cm zaradi tega, ker trebuščka več ni in tudi zato ker vode, ki se vam je nabirala v zadnjem mesecu pred porodom izgine.

 

2.3 Koliko nedrčkov rabim?

Najmanj dva. Ko enega pereš drugega nosiš. V času nosečnosti bo en morda dovolj, v času dojenja pa nikakor. Potrebujete dva ali tri. Hitro se zgodi, da vas otroček pobruha, polije… in ga je potrebno oprati. Med tem, ko se nedrček za dojenje pere ali suši je že drugi v uporabi - tretji je pa za zlato rezervo. :)

 

2.4 Vrste nedrčkov

Obstajata dve vrsti nedrčkov - raztegljivi in neraztegljivi.

Raztegljivi nedrčki, ki so narejeni iz mehkih prožnih mikrovlaken lahko kupiš takoj, ko v času zgodnje nosečnosti začutiš, da potrebuješ večji nedrček. Rastel bo s tabo, ti nudil dobro oporo ves čas nosečnosti in ves čas dojenja.

Neraztegljivi nedrčki brez kosti ali s kostjo se kupujejo mesec ali 14 dni pred porodom. Velikost košarice mora biti za eno številko večja, podprsni obseg pa popolnoma prav. Zakaj tako? Ker se vam bo podprsni obseg po porodu zmanjšal, prsa pa povečala zaradi navala mleka.

 

2.5 Zakaj ga sploh rabim?

V nosečnosti se tvoje prsi začnejo pripravljati na mleko zato postajajo vedno večje. Tako te lahko tvoj dosedanji nedrček začne neprijetno tiščati in košarice postanejo premajhne.

Če imaš v času dojenja še vedno navaden nedrček bo stalno pritiskal na mlečne žleze, kar lahko povzroči zastajanje mleka in mastitis. Ker pa ne podpira prsi, se bodo hitreje pojavile strije ali pa se bodo prsi povesile. Poleg tega je zelo neroden za dojenje in v njem težje spiš.

nosecniska-oblacila

 

2.6 V čem se nedrček za nosečnost in dojenje razlikuje od navadnih?

Nekateri modeli so bolj raztegljivi, zato da se lahko prilagaja tvojim rastočim prsim. Zaradi nežnega traku podpira tvoje težje nosečniške prsi. Vsi modeli pa omogočajo hitro, enostavno enoročno odpenjanje za lažje dojenje, s “klip-klap” sistemom. Tako bo tvoja druga roka prosta za dojenčka. Nekateri modrčki za dojenje so  mehki in udobni, da boš v njem lažje spala in poležavala skupaj z dojenčkom, drugi pa ukrojeni točno po meri tako, da so primerni tudi za pod svečana oblačila.

 

2.7 Bom rabila novega, ko se mi prsi povečajo?

Ne, vse Carriwell nedrčke boš lahko nosila ves čas nosečnosti in dojenja. Anitine nedrčke pa mesec pred porodom in ves čas dojenja.

Z navadnim nedrčkom pa bi morala v nosečnosti skoraj vsakih 14 dni kupiti nov nedrček, ker ti bodo znova in znova premajhni.

 

3. ZGORNJI DELI

 

nosecniska-oblacila

 

3. 1 Katero številko izbrati?

Spremembe v času nosečnosti največkrat prinese rast trebuščka, zato skrbimo za ta predel pri oblačilu. Kako? S skrbno izbranimi kroji in materiali, ki zaradi svoje prožnosti in mehkobe počasi rastejo s tvojim trebuščkom. Brez skrbi naroči svojo željeno oblačilo v številko, ki jo nosiš sedaj in brezskrbno uživaj nosečnost. 

 

4. SPODNJI DELI

 

4.1 Kdaj naj kupim prve hlače?

Takoj, ko si sama pri sebi rečeš da "ne gre več". “Vse me že tišči, trebuščka pa še ni!” Da, to je prvi znak, da potrebuješ nove in udobne hlače.

Si že večkrat "pozabila, da imaš odpete hlače" po tem, ko si hotela vstati. To je lahko že v 6 tednu nosečnosti. Prej, ko si jih boš kupila, dlje časa jih boš nosila in ti bo udobno ter prijetno.

Ne odlašaj, ne dovoli si bolečine v predelu nosečniškega trebuščka. Privošči mu udobje in sproščenost! Ne glej toliko na druge POSLUŠAJ SEBE, ti si UNIKAT. 

Če se vseeno bojiš ali si negotova kako boš “rasla” si izberi pajkice, za prosti čas pa izberi udobe spodnji del trenirke ali kombinezon. Tako naredi večina nosečnic na začetku svoje poti :)

nosecniska-oblacila

 

4.2 Nizek ali visok pas?

Večina izbere visok pas.Tudi poleti. Pravijo, da jim je všeč, če jih okoli trebuščka in čez hrbet lepo objame nežno mehko blago. Če ti je hudo vroče je še vedno možno nosečniški pas spodvihati in si tako hladijo trebušček. Visok pas pri blagovni znamki POPEK ni izrazito visok zato so vsi spodnji deli lahko uporabni že od zgodnje nosečnosti naprej.

Sodobna tekstilna tehnologija nas je razveselila z novimi materiali, ki vsebujejo elastan ali lyrco in na ta način lahko izdelamo hlače, ki so resnično udobne brez dodajanja elastičnih vstavkov v predelu trebuščka, kot se je to delalo še pred leti. Pozimi imate rade hlače, ki sežejo malo nad popkom poleti pa malo pod popkom in na ta način lahko pokažete malo trebuščka, če to želite. Regulirajo se s posebno elastiko, ki ima po svoji celotni dolžini luknice tako, da jo lahko kadarkoli popustite in pritrdite na gumbek ali dva. Če želite imeti hrbet vedno na toplem in ponositi malo prekratke, a vendar udobne majčke od prej, se odločite za hlače z naramnicami.

 

4.3 Bom hlače lahko nosila do konca nosečnosti? 

Ja. Je pa seveda odvisno od tega koliko kilogramov boš pridobila, kakšen model hlače je, koliko so elastične..

Če bo dvig teže nekje do 15 kg je odgovor seveda pritrdilen, saj ti bodo hlače služile do poroda in tudi kasneje, ko se bo trebušček manjšal. 

Tudi letni čas igra pomembno vlogo. Če rodiš npr. junija pa si izbrala žamet ti bo vroče in obratno, če rodiš npr. novembra ti bodo poletne lanene hlače prehladne, tudi če ti bodo še prav. 

Sodobna tekstilna tehnologija nas je razveselila z novimi materiali, ki vsebujejo elastan ali lyrco in na ta način lahko izdelamo hlače, ki so resnično udobne tudi brez dodajanja elastičnih vstavkov v predelu trebuščka, kot se je to delalo še pred leti. Pozimi imate rade hlače, ki sežejo malo nad popkom poleti pa malo pod popkom in na ta način lahko pokažete malo trebuščka, če to želite. Regulirajo se tudi s posebno elastiko, ki ima po svoji celotni dolžini luknjice tako, da jo lahko kadarkoli popustite in pritrdite na gumbek ali dva. 

 

Imaš vprašanje? 

Piši nam na info@popek.si ali pokliči v trgovino na 070 233 255.

 

Več objav

0 komentarjev

Napiši odgovor

Pred objavo vse komentarje pregledamo

Išči